a1

 
A1.jpg

A1 kapret mange tenåringshjerter da de debuterte med sitt første album i 1999, og herjet hitlistene verden rundt i årene som fulgte. Til neste år feirer 20-årsjubileum med å dra på verdensturné - hvor Fæsterålen blir en av stoppestedene.

- Dette har vi faktisk jobbet med i flere år, men det har bare ikke gått opp praktisk tidligere. Mange av bandmedlemmene er opptatte på hver sin kant med alt fra musicals til TV-opptredener, sier festivalsjef Stein Inge Pedersen.

Men når Fæsterålen går av stabelen på Sortland i august neste år skjer det altså.

Bandet hadde stor suksess i både Europa og Asia med bl.a. singlene Caught In The Middle, Same Old Brand New You, Everytime og ikke minst A-ha-klassikeren Take On Me. Det hele ble kronet med en Brit Award for Beste Britiske Nykommere.

Se flere artister som er lansert her.

Alle fire medlemmene

For nesten 15 år siden forlot medlem Paul Marazzi gruppa. De senere årene har Christian Ingebrigtsen, Ben Adams og Mark Read vært igjen i bandet.

Men nå er Paul tilbake - og med på verdensturnéen.

Senest i høst opptrådte A1 for utsolgte arenaer i Indonesia, Singapore og på Filippinene. I november fikk også Norge besøk av boybandet, blant annet på WeLoveThe2000s i Telenor Arena med 24 000 tilskuere.

- Det er kult å kunne slippe et internasjonalt navn som første artist ut. Vi har femårs-jubileum til neste år, og det skal merkes. Vi har mange spennende bookinger klare nå, og de kommer til å bli lansert på løpende bånd, forteller festivalsjefen.