PEIS PÅ!

fjordkraftslarv.jpg
 

Det var aldri tvil om at Fjordkraft skulle være med å fikse Pedalfest på Sortland, 6 år etter suksessarrangementet i forbindelse med Arctic Race of Norway i 2013.

Det er liten tvil om at Fjordkraft ønsker å bidra til Vesterålen når de nå har etablert sitt hovedkontor for Nord-Norge her.

Vil bidra til at Vesterålen skal være en bra plass å bo

- Vi elsker å få være med på å skape liv og røre, sier Stig Abelsen engasjert. Han er leder for Fjordkrafts satsning i nord. I likhet med konsernet Vesterålskraft AS, er Fjordkraft en samfunnsengasjert aktør som vil bidra til breddeidretten og lokalt samfunnsliv, i enda større grad enn hva strømselskapet tidligere har hatt mulighet til.

Vi må tiltrekke oss flinke folk

- Klart vi må satse. Vi skal etterhvert ha flere kompetente folk og da må vi selvfølgelig sørge for at Vesterålen er en bra plass å bo. Å sponse Pedalfesten var derfor et veldig enkelt valg for oss, sier Abelsen.

Billetter til Pedalfesten kan du sikre deg her.

Under The Kilt og Best of Rock til Pedalfesten

På festen opptrer det populære bandet “Under The Kilt” fra Fauske og “Best of Rock” med selveste Kee Marcello og Dag Ingebrigtsen. 

- Det blir et skikkelig party. Kee Marcello er den tidligere gitaristen fra Europe. Han har jo laget flere av Europes berømte riff. Jeg gleder meg som en unge, sier en oppglødd Abelsen. 

Fjordkraft på Fæsterålen

Uka etterpå er det ny fest, denne gangen Fæsterålen. Sammen med Vesterålskraft Bredbånd bidrar Fjordkraft også her.

- Fæsterålen er et glimrende eksempel på hva man kan få til hvis man bare tørre å drømme litt stort. Nesten litt som Fjordkraft har gjort med sin satsning i Nord-Norge. Gutser vi, så er egentlig alt mulig, sier en fortsatt oppglødd Abelsen.

Trodde markedet var Vesterålen, men så plutselig ble det hele Nord-Norge. 

Thea Stormo fikk jobben som markedssjef i Vesterålskraft Strøm AS og flytta til Vesterålen fra Bodø i mars. Første dag på jobb ble ganske så spesiell for Thea: 

- Stig spurte om jeg hadde litt tid til å være med på kontoret, forteller hun, og fortsetter:

- Da fortalte han at stillingen kanskje ble helt annerledes enn stillingsutlysningen, siden Vesterålskraft konsern var i forhandlinger med Fjordkraft om et oppkjøp. For å si det sånn, det var en spesiell beskjed å få første arbeidsdag. Men wow, så spennende da! Tenk at vi her i Vesterålen skal være sentrum for ei så stor satsning, sier Stormo som allerede har forelska seg i regionen: 

 
Thea flytta fra Bodø til Sortland for å jobbe som markedssjef i Vesterålskraft Strøm. Første dag på jobb ble av det spesielle slaget.

Thea flytta fra Bodø til Sortland for å jobbe som markedssjef i Vesterålskraft Strøm. Første dag på jobb ble av det spesielle slaget.

 

- Vesterålen er fantastisk. Det er så variert natur her, så det er stadig nye fjelltopper og natur å oppleve. Og så har vi verdens beste multer, det fant jeg ut her om dagen!, avslutter Thea.

Oppkjøpet skaper positive ringvirkninger

Når eierkommunene Bø, Øksnes og Sortland selger Vesterålskraft Strøm AS til Fjordkraft, sikres samtidig inntekter til kommunene i fremtiden gjennom aksjer i det børsnoterte selskapet for salgssummen.

- At eierne investerer videre i strømmarkedet gjennom Fjordkraft, er helt klart det mest lønnsomme for Vesterålen på lang sikt, da beholder vi kompetansen i Vesterålen og sikrer fremtidig avkastning på investeringene til kommunene, sier Stig Abelsen og avslutter:

-Også blir det flere arrangementer som dette da! 

Med andre ord: Det er klart for fest!