Vesterålen i verden!

holmoy-liv-i-vesteralen.jpg
 

August 2019 er måneden Vesterålen virkelig får skinne. Ikke bare i Nord-Norge med Fæsterålen, men også i verden - med Arctic Race of Norway. 

Da Arctic Race of Norway ble arrangert i 2013 hadde Vesterålen en og en halv måned på å forberede seg. Det ble folkefest med rosa kondomdrakter, ordførere som sykla på havet og ikke minst; den store Pedalfesten. 

- Det er viktig at vi får Vesterålen på kartet. I august har vi virkelig sjansen til det, sier Knut Holmøy, daglig leder av Prestfjord. 

Holmøy Maritime er alltid på jakt etter personer med riktig kompetanse. Med over 300 ansatte er det derfor viktig at hele regionen fremstår som attraktiv når de går ut for å hente arbeidskraft til Vesterålen. 

- For oss er det viktig å være med på å skape liv i regionen vår. En sak er at det er gøy å være med på det som skjer, men rekrutteringsmessig er dette viktig for oss, forklarer Holmøy og fortsetter:

- Vi har jo sett hvilken folkefest Fæsterålen skaper, og i år er også Arctic Race her. Det jo bare å sette seg i sjarken og vise frem Vesterålen. Eller tråleren, for å være korrekt, sier Knut. 

Gleder seg til å se folkehavet. 

Daglig leder i Holmøy Maritime, Kay-Arne Nygård, gleder seg også til de to neste helgene:

- Det er godt at vi får Arctic Race tilbake. Sykkelrittet er ikke bare viktig for Vesterålen, men for hele Nord-Norge. At vi hvert år får muligheten til å vise frem regionene våre er fantastisk. Og i år er det her. Jeg gleder meg til å se folkehavet langs løypene og oppleve stemninga om kvelden, sier Kay-Arne som håper at så mange som mulig får muligheten til å delta. 

Hvor var du når Oddvar Brå brakk staven? 

Arctic Race skaper ekte nordnorsk stemning hvor enn det kommer. Folk er kreative for og vises langs løypa, og i generell god feststemning. 

- Det er nesten sånn at vi får vårt lokale “Oddvar Brå-uttrykk”. Vi sier ikke “hvor var du når Oddvar Brå brakk staven”. I Vesterålen sier vi “Hvor var du når vesterålingene ble vist frem til hele Europa iført rosa kondomdress?”. Det er bare gulle godt, avslutter Kay-Arne. 

For er det en ting vi vesterålinger er gode på, så er det å ikke ta oss selv så høytidelig. Det merkes både under Arctic Race, og kanskje spesielt på Fæsterålen. 

- Fæsterålen skaper ei stemning som det bare oser Vesterålen av. Sydvester, tøytorsker og over 6500 publikummere fordelt på smått og stort hauser hverandre opp. Det gjør at vi er med å sponser, og det er et arrangement alle her på huset gleder seg til hvert år, sier Børge Holm.