VILKÅR:

For å jobbe som frivillig på Fæsterålen må du være fylt 16 år, og hvor mye man jobber varierer i forhold til de forskjellige jobbene, men som hovedregel jobber man et sted mellom 8 og 16 timer fordelt over flere vakter. Du velger selv om du ønsker å jobbe én, eller begge av festivaldagene skulle det være aktuelt å jobbe under selve festivalhelgen. Vi er selvsagt takknemlig hvis du har lyst til å jobbe enda flere timer!

Som takk for innsatsen vil du få et dagspass for 8 timers jobb, eller et helgepass for 16 timers jobb. Det er forventet at du møter edru på jobb, i ren frivillig t-skjorte til alle avtalte timer. Når du ikke er på jobb ber vi alle om å ikke bruke frivilligskjorta selv om den er veldig kul. Dette er fordi det tar seg dårlig ut hvis festivalens frivillige ser med snytt ut enn dens besøkende gjester.

Skulle du bli syk eller på annen måte forhindret fra å stille til avtalt tidspunkt, er du pliktet til å melde fra om dette til nærmeste leder så fort som mulig. Hvis du allerede har fått utlevert pass, men ikke jobber dine avtalte timer vil prisen av et festivalpass bli fakturert med mindre legeerklæring er presentert.

Frivillig-mainnskap.png
 

DU KAN JOBBE FRIVILLIG SOM:

 

BACKSTAGE

Vi ønsker å gi artistene en riktig god opplevelse på Fæsterålen og bruker derfor mye tid på å lage til et hyggelig backstage område. Her får de kjenne på den fæsterålske stemningen som er perfekt når man skal lade opp til konsert, eller slappe av etterpå. Som backstagevert vil du ta imot gjestene, hjelpe til med å handle inn, pynte lokale og gjøre klart mat og drikke. En backstagevert skal holde seg i bakgrunnen og bare legge til rette for at artistene skal ha det så bra som mulig, det kan være alt fra påfyll av mat og drikke, springe på butikken hvis man plutselig mangler noe, rydding og ikke minst spre godt humør på backstage.

 

 

BAR

Er du keen på å tappe og selge øl, brus, snacks og andre barvarer til våre gjester i et rykende tempo er baren definitivt det rette stedet for deg å være frivillig på. Som frivillig i bar er du med på å sørge for at våre besøkende ikke går tørste på festivalen, samt hjelper dem løsne opp på dansefoten. For å jobbe i bar må du være over 18 år og takle høyt tempo og korte pauser, men til gjengjeld får du den beste utsikten til scenen og du treffer på mange hyggelige gjester. Ikke bekymre deg for at du ikke har erfaring, det er ikke så vanskelig og vår fantastiske barsjef vil fortelle deg alt du trenger å vite. 

 

 

BILLETTSALG

Som frivillig i billettsalget er det din oppgave å selge billetter og sørge for korrekt armbåndspåsetting. Vi har et eget billett telt utenfor festivalområdet og vi har behov for folk både på dagtid, ettermiddag og kveld. Vi selger også stæsj, billetter og bytter billetter mot armbånd onsdag og torsdag før festivalen, disse vaktene varer i ca tre timer. Du vil få god opplæring av Henriette som er billettansvarlig, og hun er som regel til stede til enhver tid.

 

 

MILJØ

Alt er så mye hyggeligere når festivalområdet er rent og ryddig, når det alltid er toalettpapir på doen og når søppeldunkene er tømt. Miljøgruppa har ansvar for å skape et godt miljø på festivalområdet og oppgavene er varierte, miljøsjefen vår Ida har full oversikt og er flink til å delegere. Ja, noen av oppgavene er “skitjobber”, men til gjengjeld får du mulighet til å være rundt på hele festivalområdet og får med deg alt som skjer. Vi setter sammen små grupper så det kan bli riktig så koselig om du er frivillig sammen med noen venner!

 

 

NATTEVAKT

Det tar lang tid å rigge opp festivalområdet og det er mye utstyr av stor verdi, vi starter opprigg allerede på tirsdag så derfor trenger vi nattevakter som kan passe på hele uken. Vaktene er som regel fra klokken 23.00 til 08.00 og vi trenger to personer per natt. Nattevaktene får enkle rigge oppgaver og vi har en brakke med kjøleskap og toalett tilgjengelig.

 

 

RIGGING

Riggernes hovedoppgave er å gjøre klart festivalområdet før og etter festivalen finner sted. Den første, og største oppgaven er montering av de store teltene som skal brukes. Dette innebærer blant annet VIP-telt, bar-telt, frivilligtelt og telt til backstageområdet. Deretter skal det monteres og settes på plass innhold i de ulike teltene, og festivalområdet skal deles opp og gjerdes inn. Det er også riggernes ansvar å sørge for at festivalen har et organisert lager med utstyr som skal brukes både før og under festivalen.

Dette er en omfattende og stor jobb, men med en god gjeng flittige frivillige blir arbeidet både effektivt og givende. Å være frivillig på rigg er noe som passer for absolutt alle, og er man samarbeidsvillig, arbeidssom, tålmodig og ryddig er dette definitivt en bonus. Du vil få servert mat når du er på arbeid, og vi kan garantere god stemning på ekte Fæsterålsvis.

 

 

STÆSJKIOSK

Har du lyst å lage sukkerspinn og selge Fæsterålen sydvester er dette rette plassen for deg! Stæsjet vårt er veldig populært så her kan det fort bli folksomt framfor disken, vi selger også artiststæsj her så muligheten for å få en selfie med noen av artistene er definitivt til stede. I tillegg til stæsj og sukkerspinn selger vi også popcorn og annet snacks, og du må belage deg på å hjelpe til med å rydde litt på området i rolige perioder. De som står i stæsjkiosken må være smilende, serviceinnstilt og over 16 år.

 

 

TRANSPORT

Vi trenger dyktige sjåfører som kan transportere artistene før, under og etter festivalen. De flyr både til Skagen og Evenes, og noen har endel bagasje du må hjelpe til med. Under festivalen trenger vi folk som kan frakte artistene til og fra festivalområdet, og under rigging har vi behov for de som kan frakte utstyr eller kjøre truck. Sjåførene ha gyldig førerkort for bil/minibuss, til rigging ser vi etter de med truck- og lastebilsertifikat.

 

 

VAKT

Som frivillig vakt er det din oppgave å passe på at alle har det bra under festivalen, og at ingen går seg vill på festivalområdet. Skulle det er noen besøkende som har glemt folkeskikken hjemme, vil det også være de i vakt sin jobb å stramme disse litt opp, samt om nødvendig geleide jåssballan ut av festivalområdet. Vaktene skal også sjekke legitimasjon og passe på at ingen tar med seg greier inn på festivalområdet som de ikke har lov til. Det er ganske mange tusen mennesker innom festivalen og som vakt er det viktig at du har et årvåkent blikk, er litt streng men samtidig snill og grei, derfor synes vi det er best om du er over 18 år. Vi har en egen vaktsjef og gruppeledere som vil gi deg opplæring og hjelpe til i vanskelige situasjoner, vaktene rullerer også slik at man ikke står på samme plass hele tiden.

 

 

VIP / MATSERVERING

I VIP teltet serveres det sterkere saker, så om du skal være i baren her må du være over 20 år. Tempoet er høyt men det er også stemninga, så vi kan garantere at du får en morsom kveld. De fleste i VIP teltet skal ha mat, og siden det er snakk om ganske mange hundre mennesker så trenger kokkene noen hjelpere. Som kokkeassistent er du med på forberedelser fra klokken 17.00, legger opp innbydende retter som går ut til gjestene og er med på opprydding når matserveringen er stengt.